Als je op zoek gaat naar een printer huren dan kan het een moeilijke beslissing zijn om te bepalen welke printer het beste bij je past. Wat voor soorten printers zijn er op de markt beschikbaar en hoe onderscheiden ze zich van elkaar?

De all in one printer

Een all in one printer is een printer met verschillende functionaliteiten in één. De meeste van dit soort printers zijn inclusief een scanner zodat je heel makkelijk documenten kunt kopiëren. Daarnaast beschikken de meeste all in one printers over een documenten invoer zodat je een groot aantal documenten kunt scannen of kopiëren zonder daarvoor de klep open te doen. Dit soort all in one printers zijn er zowel in laser variant als inkjet variant. Bij een all in one printer kies je je eigen persoonlijke voorkeur en wat het beste bij je past qua functionaliteiten.

De inkjet printer

De inkjet printer zie je het meest in huishoudens. Met deze printer print je documenten met inktcartridges. Deze cartridges maken gebruik van een speciaal spuitmondje en zodoende brengt het inkt op het document. De inkt droogt vaak al heel snel en geeft heldere en intense kleuren. Je schaft de cartridges apart aan en bestaan meestal uit de kleuren geel, magenta, cyaan en zwart. Soms wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren zoals foto zwart of grijs om een beter kleurenspectrum te krijgen.

De laser printer

De laser printer vind je niet vaak in huishouden, maar meer op kantoren. Dit komt omdat laser printer een hoge snelheid heeft van printen en een hoog afdrukbereik. Deze printer drukt printjes door middel van inkt gebaseerd op poeder. De inktpoeder zit in een toner een wordt aangebracht op een drukrol met hulp van een laser en spiegel. De poeder wordt verhit en wordt vervolgens gehecht aan het papier. Nieuw varianten laserprinters maken tegenwoordig gebruik van led lampen in plaats van spiegel en dat zorgt ervoor dat het meer milieuvriendelijk printen is. Voordeel ten opzichte van een inkjetprinter is dat de toners een stuk zuiniger en daardoor een stuk goedkoper in gebruik.

De LED printer

De LED printer is een variant op de laserprinter en werkt via LED lampjes in plaats van lasers. Er zijn bij dit type printer minder bewegende onderdelen zodat de printer langer mee gaat. De LED printer is daarnaast een stuk compacter en sneller, slijten minder snel en verbruiken minder stroom. Dat zorgt ervoor dat een LED printer de meest milieuvriendelijke printer is van allemaal. Let wel op dat dit type printer een stuk duurder is qua prijs.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *