HR is ontzettend belangrijk binnen iedere organisatie. Er vinden constant veranderingen plaatsen binnen een bedrijf of een onderneming en hier dient HR zich in mee te bewegen. Je dient dus wendbaar te zijn. Ook is het van belang om jezelf continu bij te scholen om zo op de hoogte te blijven van de blijvende veranderingen. Hierbij kun je ervoor kiezen om een HR cursus te volgen. Zo is iedereen binnen de organisatie weer up to date en loopt niemand achter de feiten aan. Een goed HR netwerk is van groot belang en hier komt ook veel bij kijken. Een HR professioneel is veelzijdig inzetbaar en heeft een drukke en soms ook zware baan waarbij er veel op je af kan komen. Veel mensen leggen hun vraagstukken bij jou neer en er wordt ook veel van je gevraagd. Je dient daarom bestand te zijn tegen druk of je dient hier goed mee om te kunnen gaan.

 

Wat is doet de HR-afdeling
Voor sommige is het niet helemaal duidelijk wat HR nu precies doet. Het is algemeen bekend dat HR belangrijk is voor een bedrijf of organisatie, maar waarom? HR, of Human Resources is verantwoordelijk voor het werven, aannemen, trainen of ontslaan van werknemers. Ook het beheren van de secundaire arbeidsvoorwaarden en de gehele levenscyclus van een werknemer vallen onder de lasten van HR. Er komt dus ontzettend veel kijken bij deze functie, maar het is ook een hele belangrijke functie. Zonder HR zou het bij veel bedrijven een zooitje worden zonder overzicht.

 

Wanneer zoek je contact met HR
Doorgaans staat HR wel in contact met zijn medewerkers. Vaak worden er regelmatig gesprekken ingepland, om zo te kijken hoe iedereen erin staat. Hierbij wordt er gekeken naar hoe het werk gaat, of je comfortabel bent op je werk en of je tegen problemen aanloopt. Heb jij bijvoorbeeld te maken met pestgedrag of intimidatie op het werk? Dan is dit een goede reden om naar HR te stappen. Gaan er dingen veranderen in jouw situatie, zoals een verhuizing of een zwangerschap? Dan dien je dit ook door te geven aan HR, zodat alles goed geregeld kan worden. Wil je stappen zetten en doorgroeien binnen het bedrag? Ook dan stap je naar HR om de mogelijkheden te bespreken. Daarom is een HR netwerk van belang en is het goed om deze uit te breiden.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *