Een CO2-melder, ook wel koolmonoxidemelder, is niet hetzelfde als een brandmelder. Een CO2-melder meet de CO2 in de lucht en zal dan afgaan wanneer het voor een gevaarlijke situatie zal zorgen. Koolmonoxide is een gas dat zeer giftig en gevaarlijk voor je is. Je kunt dit gas niet ruiken of op een andere manier waarnemen. Daarom is een CO2-melder erg belangrijk, ook op scholen. Een co2 melder scholen zal ervoor zorgen dat iedereen dient te evacueren, wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat. Koolmonoxide is namelijk een echte sluipmoordenaar. CO2 kan vrijkomen via kachels, geisers of de cv-ketel. Een brandmelder gaat af wanneer er rook wordt gedetecteerd bij bijvoorbeeld brand. Ook een brandmelder dient opgehangen te worden op een school en in iedere woning om zo de veiligheid hoog te houden.

 

Waarom CO2 meten op scholen?
CO2 is zeer gevaarlijk en kan op den duur zelfs dodelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat er ook op scholen een CO2-melder wordt geplaatst, zodat de luchtkwaliteit altijd gecontroleerd kan worden. Op die manier kan er ook direct worden ingegrepen wanneer dat nodig is. Naast dat koolmonoxide gevaarlijk is, kan het er ook voor zorgen dat leerlingen en docenten zich moe en suf voelen. Hierdoor gaat de concentratie aanzienlijk naar beneden. In veel gevallen is er ook een slechte ventilatie op scholen, waardoor het probleem zich blijft voordoen. Hierdoor melden leerlingen zich vaker ziek of vallen er docenten uit. Daarom is het zo belangrijk om koolmonoxide te meten in klaslokalen en zo de productiviteit en de gezondheid van zowel de leerlingen als de docenten hoog te houden.

 

Verhoog de prestaties op scholen
Doordat koolmonoxide niet waarneembaar is, zal je zonder CO2 melder nooit weten of er een probleem is. Hierdoor kunnen er een hoop klachten ontstaan op school. Gaat de concentratie achteruit of klagen veel leerlingen over hoofdpijn, vermoeidheid of sufheid? Dan is het belangrijk om aan de bel te trekken. Op school moet worden geleerd. Daarom is het van belang dat de luchtkwaliteit op een school optimaal is, zodat kinderen zich kunnen concentreren en gezond blijven. Dit kun je eenvoudig doen door te zorgen voor voldoende CO2-melders op scholen. Daarnaast is het ook belangrijk om zo’n zelfde melding in huis te hangen. Naast een rookmelder is dit een goede toevoeging op de gezondheid en de prestaties van zowel de leerlingen als de docenten hoog te houden.

 

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *