Brandklasse A

Het voorzien van brandveiligheid in openbare ruimtes is een erg belangrijk punt. Doordat er in de loop van de jaren steeds meer kennis en ontwikkelingen zijn gedaan rondom brandveilige materialen, worden er ook steeds strengere eisen gesteld. Wanneer jouw bedrijf een gezamenlijk kantoor heeft, is het van groot belang dat je zorgt dat je voldoet aan de eisen van Brandklasse A. Waarom dit van belang is, leggen we verder uit in dit artikel.

Wat is brandklasse A?
De verschillende brandklassen zijn opgesteld door de DIN. DIN is een afkorting voor het Deutsches Institut für Normung. Dit instituut heeft verschillende brandklassen opgesteld. In iedere brandklasse zijn verschillende materialen te vinden. Maar hoe is ieder materiaal gecategoriseerd in een van deze klassen? Er is specifiek gekeken naar de reactie die plaatsvindt zodra brand in aanraking komt met het materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld categorieën met materialen die moeilijk ontvlammen, materialen die makkelijk ontvlammen en materialen die extreem ontvlambaar zijn. Aan de hand van de klassen kan er vervolgens beter rekening worden gehouden met welk blusmateriaal er in een ruimte nodig is of wat voor preventieve stappen er kunnen worden ondernomen.

Waarom is het belangrijk om je aan de eisen te houden als bedrijf?
Als bedrijf is het enorm belangrijk dat je brandveiligheid serieus neemt. Jij, als baas, moet namelijk een verantwoordelijkheid voelen voor jouw werknemers. Je wilt bijvoorbeeld garanderen dat ze werken in een gezonde werkomgeving. Een belangrijk punt om te garanderen is de brandveiligheid van een kantoor. Wat als er plotseling een brand plaatsvindt? Hoe zorg jij dat al jouw werknemers veilig naar buiten worden geleid? Met behulp van de brandklasse A haal jij het meest effectieve materiaal naar het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan de juiste rookmelder, een brandslang, een brandblusser, een brandwerende deken, en meer. Met behulp van de juiste maatregelen wordt voorkomen dat een kleine brand escaleert.

Maatregelen die je kunt nemen om een brandveilige omgeving te garanderen
Hoe zorg jij dat jouw bedrijf voldoet aan de eisen van brandklasse A? Er zijn twee belangrijke categorieën waar je rekening mee moet houden. De eerste is het gebruiken van brandwerende materialen en de tweede is het voorzien van de juiste blusmaterialen. Het brandwerende materiaal zorgt ervoor dat brand voorkomen of vertraagd kan worden en het blusmateriaal zorgt ervoor dat er actie kan worden ondernomen in geval van brand. Wil jij jouw pand voorzien van brandwerend materiaal? Kijk dan eens naar de brandwerende gevelfolie van Fassawall. Deze beschikt over een brandklasse A.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *