Het gebruik van Bouwfolie is tegenwoordig onmisbaar in een bouwproject. Deze folie wordt ingezet op zowel het dak, de muren, de vloer en meer. Het voornaamste doel van de folie is om bescherming te bieden tegen vocht. Ook heeft het een isolerende factor. De bouwfolie is beschikbaar in allerlei soorten, dikte en maten. Wil jij graag meer te weten komen over de voordelen van het gebruik van bouwfolie in de bouwsector? Lees dan snel dit artikel verder.

Waarom kiezen voor bouwfolie in een bouwproject?
Het is niet voor niets dat bouwfolie veel wordt gebruikt in de bouwsector. Het is een materiaal dat bijdraagt aan een kwalitatief eindresultaat, maar het is ook een materiaal dat makkelijk te bewerken is. Een kwalitatieve bouwfolie heeft een isolerende en dampremmende eigenschap. Dit betekent dat het water op een afstand houdt. Zo voorkom je het risico dat vocht blijvende schade aanricht aan de binnenkant van een constructie. Denk bijvoorbeeld aan schimmel, rot of roest. Het gebruik van bouwfolie is ook terug te zien in energierekeningen. Doordat het isolerend werkt, verlaagt het jouw maandelijkse kosten. In nieuwbouwprojecten is bouwfolie daarom echt een onmisbaar product.

De voordelen van het gebruik van bouwfolie
Bouwfolie kan op verschillende plekken in een bouwproject worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het dak, de muren of de vloer. Wanneer jij bouwfolie gebruikt geniet je van verschillende voordelen. Het wordt vooral veel gebruikt als ondergrond voor beton. Wanneer je bouwfolie gebruikt als ondergrond, geniet je van verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor een beter eindresultaat zonder scheuren in het beton. Het beton droogt namelijk een stuk langzamer wanneer er bouwfolie is gebruikt. Dit trage droogproces voorkomt scheuren of andere blijvende schade. Ook beschermt het tegen vocht of kou. Een laatste voordeel is dat het voorkomt dat vocht wordt opgetrokken in de muren. Installeren van bouwfolie is geen intense klus. Het is echter wel belangrijk dat de ondervloer gelijk wordt gemaakt en dat het vrij is van andere rommel.

Het kiezen van de juiste bouwfolie
Doordat de bouwfolie erg divers inzetbaar is, bestaan er veel verschillende soorten bouwfolie. Hoe weet je welke bouwfolie jij nodig hebt? Dat hangt af van de plek waar je het wilt gebruiken. Er wordt vaak een andere soort folie aangeraden voor op de muur dan voor op de vloer. Gelukkig zijn ze op de website van  ergo Folietechniek allemaal onderverdeeld in verschillende categorieën. Heb jij bijvoorbeeld een bouwfolie nodig voor de vloer, kijk dan eens in het assortiment aan vloerfolies. Hetzelfde geldt voor folie voor op het dak of op de gevel.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *