Engels is de meest gesproken taal ter wereld, met meer dan 1,5 miljard mensen die het als hun eerste of tweede taal gebruiken. Het is een wereldwijde lingua franca geworden en een essentieel communicatiemiddel in de huidige onderling verbonden wereld. Er zijn vele redenen waarom Engels zo belangrijk en waardevol is om te leren, van betere vooruitzichten op de arbeidsmarkt tot betere reiservaringen. Hier zijn zeven van de belangrijkste voordelen van het leren spreken van Engels in de huidige maatschappij.

 

1. Verhoogde kansen op werk:

Engels leren kan veel kansen bieden op een baan op verschillende gebieden, omdat het de taal van de internationale handel is. Veel werkgevers eisen nu dat sollicitanten de Engelse taal goed beheersen, evenals andere vaardigheden met betrekking tot hun specifieke vakgebied. Bovendien kunt u zich met een diploma of certificaat in het Engels onderscheiden van de concurrentie en bent u veel aantrekkelijker voor potentiële werkgevers.

 

2. Communicatie:

In staat zijn om effectief te communiceren in het Engels is essentieel in de wereld van vandaag. Of u nu omgaat met mensen uit verschillende culturen of communiceert met klanten of collega’s, als u Engels kent, kunt u anderen beter begrijpen en begrepen worden. Nu Engels zo wijdverbreid is over de hele wereld, het is de taal die mensen van verschillende achtergronden, culturen en nationaliteiten met elkaar verbindt.

 

3. Betere reiservaringen:

Engels wordt gebruikt als de primaire taal voor navigatie en communicatie in veel landen over de hele wereld. Engels spreken kan reizen veel gemakkelijker en aangenamer maken, omdat u zich dan kunt redden zonder afhankelijk te zijn van een vertaler of tolk. Het biedt ook een kans om in contact te komen met de plaatselijke bevolking en hun cultuur beter te begrijpen.

 

4. Andere talen leren:

Engels kennen maakt het leren van andere talen veel gemakkelijker, aangezien het meeste onderwijsmateriaal in het Engels is geschreven. Dit betekent dat als u een andere taal wilt leren, zoals Spaans of Frans, u toegang heeft tot een breed scala aan studiemateriaal in het Engels dat u kan helpen de nieuwe taal veel sneller.

 

5. Educatieve mogelijkheden:

Veel onderwijsinstellingen over de hele wereld eisen dat studenten het Engels goed beheersen om toegelaten te worden en deel te nemen aan lessen. Dit betekent dat als u hoger onderwijs wilt volgen, u een goede beheersing van het Engels nodig hebt om succesvol te zijn.

 

6. Betere toegang tot informatie:

Een groot deel van de kennis van de wereld is geschreven of gepubliceerd in het Engels, met inbegrip van boeken, tijdschriften, kranten en online content zoals blogs en websites. Daarom geeft een goede kennis van het Engels u toegang tot al deze informatie voor studie, onderzoek of vrijetijdsbesteding.

 

7. Meer zelfvertrouwen:

Het leren van een nieuwe taal kan uw zelfvertrouwen vergroten en u het gevoel geven dat u beter in staat om verschillende taken aan te pakken. Engels spreken kan je het vertrouwen geven om je uit te drukken en je stem te laten horen in elke situatie, wat een onschatbare vaardigheid is in de huidige maatschappij.

 

Engels is een waardevol instrument dat vele voordelen heeft, zowel professioneel als persoonlijk. Engels leren spreken kan nieuwe kansen bieden, de communicatievaardigheden verbeteren en toegang verschaffen tot een schat aan informatie uit de hele wereld. Omdat het belang ervan alleen maar toeneemt, zou het leren van Engels hoog op ieders prioriteitenlijst moeten staan.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *