Makelaar Deventer

Ben jij op zoek naar het beste hypotheekadvies? Dan is het tijd om een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze helpt je graag mee in het onderhandelen van de beste hypotheekdeal met een bank. Om te zorgen dat jij de beste deal krijgt, zijn er een aantal punten waar je vooraf goed op moet letten. Zo weet jij zeker dat je een prettige reis naar jouw hypotheek en toekomstig huis tegemoet gaat. In dit artikel bespreken we een aantal veelgemaakte fouten met jou door. Zo voorkom je dat jij hetzelfde doet.

Ga nooit direct in zee na een kennismakingsgesprek
We snappen heel goed dat jij het liefste zo min mogelijk tijd kwijt bent met het zoeken naar de beste adviseur en dat je graag zo snel mogelijk aan het echte werk begint. Het is echter een grote fout om daarom direct na een kennismakingsgesprek in zee te gaan met de adviseur. Wij raden altijd aan om een kennismakingsgesprek in te plannen bij meerdere adviseurs. Pas nadat je alle kennismakingen hebt afgerond, beslis je bij welke adviseur je het beste gevoel hebt. Ook kan je zo tarieven en pakketten met elkaar vergelijken en zorgen dat je niet te veel betaalt voor de service.

Maak gebruik van de nazorgplicht van een adviseur
Ook dit is een misvatting bij veel mensen. Nadat een hypotheekadviseur een hypotheek voor je heeft afgesloten, heeft hij nog een nazorgplicht. Dat wil zeggen dat wanneer aanpassingen worden gedaan door de bank die invloed hebben op jouw hypotheek, de adviseur degene is die je hierover moet informeren. Mocht jij gaandeweg zelf kijken of aanpassingen in jouw hypotheek mogelijk zijn, dan kan je ook de adviseur inschakelen om dit te bespreken en mogelijk in werking te zetten. Let er wel op dat er in veel gevallen wel extra kosten bij komen kijken.

Wat kost een hypotheekadviseur?
Een ander punt wat we graag willen belichten in dit artikel, zijn de kosten van een hypotheekadviseur. Hoe weet je namelijk of je te veel of te weinig betaalt voor de service en kan je uit deze kosten bepalen of een adviseur een goede service levert? Adviseurs werken allemaal met andere tarieven. De een werkt met een uurtarief en de ander met een vast vooraf afgesproken tarief. Ook zijn de kosten van een onafhankelijke adviseur vaak iets hoger dan voor een adviseur van een bank.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *