pasfoto-maken

Staat een vakantie buiten Europa op de planning? Denk er dan aan om je reisdocumenten tijdig aan te vragen. Ook de pasfoto voor een paspoort, visum of internationaal rijbewijs moet aan een aantal strikte voorwaarden voldoen. Lees hier waarmee je rekening dient te houden.

Een pasfoto laten maken voor je vakantie buiten Europa?

Heb je een pasfoto nodig voor je vakantie buiten Europa? Een pasfoto maken was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de handige online tool van Faced maak je moeiteloos zelf een pasfoto voor al je reisdocumenten. Gewoon van thuis uit. Wij letten op de wettelijke vereisten en zorgen voor een kwalitatieve foto in het juiste formaat en resolutie.

Waar moet je op letten, om zelf een goede online pasfoto te maken?

  • Kijk recht in de lens, niet naar het scherm van je smartphone.
  • Let op een goede belichting en een egale, lichte achtergrond.
  • Daarnaast zijn scherpte en contrast belangrijke voorwaarden.
  • Op een pasfoto moet je hoofd goed zichtbaar zijn. Een bril of hoofddeksel laat je af.
  • Verzorg je houding:  kantel je hoofd niet en recht je schouders.
  • Zorg voor een neutrale gezichtsuitdrukking: hou je mond gesloten en lach niet.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor een vakantie buiten Europa?

De benodigde documenten voor een reis buiten Europa kunnen verschillen afhankelijk van de bestemming en je nationaliteit. Over het algemeen heb je de volgende reisdocumenten nodig:

  1. Paspoort

Reis je buiten de Europese Unie, dan heb je steeds een geldig internationaal paspoort (reispas) nodig. Zorg ervoor dat dit nog minstens zes maanden geldig is op het moment dat je reist.

  1. Visum

Vaak heb je ook een visum nodig om toegang te krijgen tot een bepaald land buiten Europa, zoals bijvoorbeeld Australië en Egypte. Dat kan meestal elektronisch worden aangevraagd. Reis je naar de Verenigde Staten, dan dien je het zogenaamde ESTA-formulier in te vullen.

  1. Rijbewijs

Doe je een rondrit of ben je van plan om een auto te huren? Neem dan zeker je rijbewijs mee en controleer voor vertrek de geldigheidsdatum. In sommige niet-Europese landen en Amerikaanse staten heb je bovendien een internationaal rijbewijs nodig.

  1. Kids-ID

Kinderen jonger dan 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een Kids-ID.

Wat zijn de eisen voor geldige reisdocumenten?

Bij de aanvraag van al deze reisdocumenten heb je een geldige pasfoto nodig. Voor een vlotte identificatie, moet de pasfoto goed gelijken op de houder en dus recent zijn. Een geldige pasfoto is van hoge kwaliteit, met een minimale resolutie van 400 dpi. Bovendien moet de foto scherp en in kleur zijn. Daarnaast heeft een officiële pasfoto een vast formaat: 35 mm breed en 45 mm hoog. Een witte rand is niet toegestaan.

Ook voor de afmeting van je gezicht is er een voorschrift: van kin tot kruin is dit tussen 31 en 36 mm hoog. Dat wil dus zeggen dat 70 à 80% van de hoogte van de pasfoto door je gezicht wordt ingenomen. Zorg dat je gelaat volledig zichtbaar is en centraal staat afgebeeld.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *