De campagne Support Casper maakt deel uit van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De campagne werd gestart in september 2015 en enkele maanden later werd de Stichting opgericht door vrienden en familieleden van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Helaas is er weinig aandacht voor deze ziekte, vermoedelijk omdat de meeste patiënten snel overlijden en er dus weinig tijd is om actie te ondernemen of aandacht te vragen.

De naam Support Casper is afkomstig van prof. dr. Casper van Eijck, die al bijna 30 jaar als chirurg en hoogleraar alvleesklierkanker verbonden is aan het Erasmus MC. Hij merkte in de afgelopen jaren geen significante vooruitgang in onderzoek en behandeling van deze ziekte. Daarom besloot hij, zoals hij zelf zegt, “buiten de gebaande paden te gaan” en Support Casper op te richten om meer geld in te zamelen voor onderzoek en nieuwe behandelingen voor alvleesklierkanker.

Prof. dr. Casper van Eijck heeft een multidisciplinair team, het OVIT Consortium, samengesteld bestaande uit virologen, moleculair biologen en neurochirurgen vanuit het Erasmus MC, het Leids Universitair Medisch Centrum, UMC Utrecht en Amsterdam UMC. Samen verrichten zij baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro-immunotherapie. Hierbij ligt de focus niet langer op de ziekte zelf, maar juist op de kracht van de patiënt en zijn of haar vermogen om het eigen lichaam in te zetten tegen de kwaadaardige tumor.

Naast zijn werk als gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker, heeft Casper van Eijck ook een sterke betrokkenheid bij zijn patiënten uit binnen- en buitenland. Bovendien is hij als clubarts verbonden aan voetbalclub Feyenoord.

Op http://www.supportcasper.nl kun je meer informatie vinden over alvleesklierkanker en over het onderzoek dat wordt verricht. Je kunt er ook doneren om bij te dragen aan het onderzoek. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd om geld in te zamelen, zoals de Support Casper Run en de Support Casper Golf Cup.

 

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *